Sufleu de banane

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 6 porții
• pesmet • 1 cozonăcel vechi, tare
• 1 l lapte • 250 g brânză de vaci grasă
• 4 mere rase • 4 banane • 5 linguri fulgi de cocos • 100 g unt • 100 g zahăr pudră • 50 g nuci măcinate
• 2 gălbenuşuri • 100 ml frişcă

Se unge o formă de sufleu şi se pudrează cu pesmet. Se taie felii de cozonac şi se înmoaie în lapte.
Se aşază apoi în formă. Deasupra se pun mere rase şi bucăţele de banane.
Se amestecă brânza de vaci cu gălbenuşuri, zahăr şi 3 linguri fulgi de cocos. Se presară peste banane jumătate din cantitatea de nuci tocate, apoi se repartizează amestecul de gălbe­nuşuri. Deasupra se pune un nou strat de felii de cozonac înmuiate în lapte. Se presară nuci şi restul de cocos.
Se coc puţin la cuptorul încins la

180 °C. Se repartizează apoi frișca bă­tută. Se toarnă unt topit şi se mai dă la cuptor până se rumeneşte.
Preparare: 50 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*