Ștrudele cu spanac

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB4 porții / Preparare: 45 min.
Coacere: 25 min.
• 2 cepe • 2 căței de usturoi • 2 linguri ulei
• 1 kg spanac • nucșoară • 50 g stafide
• 3 linguri suc de portocale • 200 g brânză feta
• 2 linguri semințe de pin • coriandru măcinat
• 8 foi de aluat • 2 linguri sos de chili

Ceapa și ustu­ro­iul tocate se călesc în ulei.
Se adaugă spanacul, se călește și se lasă să fiarbă până se evaporă tot lichidul. Se adaugă sare, piper și nucșoară. Se înmoaie stafidele în suc de portocale. Se încinge cup­torul la 180 ºC. Brânza se taie cuburi. Se prăjesc semințele de pin într-o tigaie de teflon, fără adaos de grăsime. Brân­za, semințele de pin și stafi­dele scurse se amestecă îm­preună cu spanacul. Se adaugă coriandru.
Se lasă să se decongeleze foile de aluat.
Com­poziția de spanac se așază în treimea inferioară a foilor și se rulează, împachetându-se. Se coc 25 min. Se ornează cu verdeață și se oferă alături sosul de chili.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*