Ștrudel de pește cu spanac

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Pt. 4 porții:
Se lasă să se decongeleze 300 g spanac congelat. Se curăță 150 g morcovi și 150 g ceapă. Se taie fâșii morcovii. Se toacă ceapa și se călește într-o crăticioară, în 2 linguri unt topit, cu morcovii, timp de cca 5 min. Se ia de pe foc și se adaugă spanac, 2 ouă, 100 ml smântână, sare, piper. Se taie fâșii 250 g file de somon (fără piele) și 250 g file de cod (fără piele), se sărează și se piperează. Cuptorul se încinge la 180 ºC. Se rad 100 g cașcaval. Se întind foile de la 200 g aluat de ștrudel (congelat) pe planșetă, se lasă să se de­congeleze. Apoi se repar­tizează deasupra legumele pregătite, se presară cașcaval ras și 100 g pesmet alb. Se pun deasupra fileurile de pește. Se rulează strâns ștrudelele și se așază pe o tavă unsă cu ulei, cu partea pliată în jos. Se ung cu un gălbenuș bătut și se coc la cuptorul pregătit timp de cca 30 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*