Ștrudel cu piersici

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 24 felii
Aluat:
• 20 g drojdie • 60 g zahăr
• 400 g făină • 200 ml lapte călduț • 80 g unt topit
• 1 gălbenuș • coajă de lămâie rasă • 1 praf sare • zahăr pudră
Umplutură:
• 8 jumătăți de piersici din compot • 2 plicuri zahăr vanilinat
Crustă și glazură:
• 100 g unt • 90 g zahăr • 70 g migdale rase • 90 g biscuiți măcinați • 1 ou • 1 lingură lapte

Se amestecă drojdia zdrobită cu 1 linguriță de zahăr și una de făină; se toarnă puțin lapte cald și se amestecă; se lasă să creas­că maiaua cca 15 min.
Se bat gălbenușurile cu zahăr și unt; se înglobează coajă de lămâie, făină și maiaua. Se toarnă câte puțin lapte și se frământă aluatul; se acoperă și se lasă să crească cca 1 oră, timp în care se mai frământă o dată.
Pe planșeta tapetată cu făină se întinde o foaie din 1/2 de a­­luat. Se taie piersicile felii. În­­tr‑un castron se face un aluat sfă­râmicios din unt tocat, zahăr, migdale și biscuiți; se împarte cantitatea în patru. Se presară 1/4 din cantitate pe foaia de aluat și se așază piersici; se presară zahăr vanilinat și se rulează.
Se bat ouăle cu lapte și se un­ge rulada; se presară al doilea sfert din cantitatea de fulgi de aluat și se procedează la fel cu restul ingredientelor. Ruladele se coc la cuptorul preîncălzite la 180 ºC cca 35 min.
Preparare: 2 ore

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*