Ștrudel cu fructe

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 2 bucăți
• 3,5 cești făină • 250 g unt • 2 plicuri drojdie uscată • 150 ml frișcă
• ½ de linguriță de cardamom măcinat • ½ de linguriță de sare • 2 ouă • ½ de ceaș­că de zahăr fin
• dulceață de coacăze, zmeură sau merișoare

1 Se cerne făina într-un castron și se adaugă bucățele de unt rece; se amestecă până ce se obține un aluat sfărâmicios. În al doilea castron se amestecă droj­dia cu jumătate de ceașcă de apă caldă și se lasă să stea 5 min. Se adaugă frișca lichidă, cardamom, sare, un ou și zahăr; se frământă aluatul, adăugând prima compoziție. Se acoperă cu un prosop curat și se lasă să crească peste noapte la frigider.
2 Pe planșeta tapetată cu făină se întinde o foaie de aluat groasă de cca 1 cm. Se pliază în trei; se rulează la loc și procesul se reia de 2 ori. În final, foaia obți-nută se împachetează în folie și se dă la frigider 30 min.
3 Se încinge cuptorul la 180 °C. Se tapetează 2 tăvi cu hârtie de copt; se așază în fiecare câte o foaie de aluat de 30 x 20 cm. Se aplică în mijloc o dungă de dul­ceață. Pe laturi se crestează cu un cuțit ascuțit fâșii late de 1,5 cm. Acestea se pliază peste umplutură, astfel încât să ia naștere un grătar; se așază ștrudelele în tăvi și se lasă să
se mai odihnească 15 min. Apoi se ung cu ou bătut și se coc cca 20 min. în cuptor. Se scot, se pudrează cu zahăr și se servesc.

Preparare: 50 min.
La odihnă: 12 ore

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*