Ștrudel cu fructe

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

10 felii / Preparare: 80 min.
Foaie: • 250 g făină • 2 gălbenușuri
• 1 praf de sare • 120 ml apă • 1 lingură oțet • 50 g unt topit
Umplutură: • 500 g brânză de vaci • 300 g fructe asortate
(mere, caise, piersici, fructe de pădure, căpșuni) • 50 g zahăr
• 1 ou • 60 g pesmet • esență de vanilie

Se cerne făina, se face o gropiță la mijloc și se așază înăuntru gălbenuș, sare, apă caldă și oțet.
Se frământă un aluat elastic. Se modelează o bilă din aluat și se acoperă cu o oală încălzită, cu fundul în sus.
Se lasă să se odihnească timp de cca 30 min.
Se prepară umplutura: se amestecă brânza de vaci cu zahăr și ou. Se adaugă vanilie și fructele tăiate în bucăți potrivite.
Pe un prosop textil pudrat cu făină se întinde o foaie dreptunghiulară de aluat.
Se unge cu unt topit, apoi se presară pesmet și se repartizează umplutura.
Se pliază marginile de aluat și se rulează cu ajutorul prosopului.
Se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coace cca 40 min. în cuptorul încins la 180 °C.
Se lasă să se răcească și se servește pudrat cu zahăr vanilat sau scorțișoară.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*