Ștrudel cu ciuperci

Credit foto: Jakob Hausmann
Credit foto: Jakob Hausmann

Maestrul bucătar Jakob Hausmann, patronul restaurantului „Mica Elveție – St. Moritz“ din București gătește un ștrudel de ciuperci cu aluat preparat pe loc

www.micaelvetie.ro

Ingrediente pt. 4 porții
Umplutură
• 500 g ciuperci de toamnă (gălbiori, hribi sau mânătărci, turta-vacii, ciuperci agaricus)
• 2 eșalote • 3 linguri unt  • 1 legătură ceapă verde tocată
Aluat
• 100 g făină  • 3 linguri ulei
• 3 linguri apă călduţă
• 2 linguri de unt topit
1 Se curăţă ciupercile şi se taie bucăţi. Se taie ceapa mărunt, se căleşte în unt. Se adaugă ciupercile, se înăbuşă până se reduce tot lichidul. Se con­di­mentează cu ceapa verde tăiată mărunt, sare şi piper. Se lasă să se răcească.
2 Făina se cerne pe o planşetă, la mijloc se pune uleiul şi sarea; se amestecă adăugând treptat apa şi se frământă. Se lasă să stea o oră, învelit în folie.
3 Pe un şervet presărat cu făină, se întinde aluatul cu sucitorul, se pune deasupra umplutura de ciuperci şi se rulează cu ajutorul şervetului. Ştrudelul se aşază pe o tavă unsă, se unge cu unt topit, se dă la cuptor şi se coace la 220 ºC cca 35 min. Se scoate şi se taie felii.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*