Ștrudel aromat cu alune

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 18 felii
Aluat
• 350 g făină • 4 lingurițe praf de copt • 1 ou • 1 praf sare • 1 vârf de cuțit cardamom
măcinat • 1 vârf de cuțit ghimbir măcinat • 1 vârf de cuțit cuișoare măcinate
• 1 fiolă esență de rom • 100 g zahăr • 200 g unt • 200 g brânză de vaci
Umplutură
• 200 g alune măcinate • 150 g zahăr • 1 ou • 4 linguri rom
• 100 g unt • cca 30 g zahăr pudră

Cuptorul se încinge la 180° C. Se unge cu unt sau margarină o formă inelară (ø 26 cm) sau o formă de chec.
Pentu prepararea aluatului, se amestecă într-un castron făina împreună cu praful de copt și se face o gropiță la mijloc. Se așază înă­untru oul, sarea, mirodeniile și esen­ța de rom.  Se presară deasupra zahărul și se adaugă bucățele de unt rece și brânza de vaci.
Se frământă rapid aluatul. Apoi se întinde pe planșeta cu făină o foaie pătrată (30×30 cm) de aluat.
Pentru prepararea umpluturii, se amestecă alunele cu zahăr, ou și rom.  Se așază umplutura pe foaia de aluat, se rulează pe lung și se așază în formă.
Ștrudelul se coace cca 60 min. la mijlocul cuptorului. Se topește untul. Când se scoate prăjitu­ra din cuptor, se lasă să se răcoreas­că puțin, se desprinde din formă și se răstoarnă pe un platou. Se unge cu unt; când acesta este absor­bit, se pudrează prăjitura cu zahăr.
Per felie: 330 calorii

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*