Strangolapreti

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
Găluște
•  400 g spanac proaspăt • 200 g brânză de vaci • 150 g pesmet
• 2 ouă • 3 linguri făină • 1 praf nucșoară • sare
• 1 bucățică unt
Friptură
• 4 cotlete de porc • puțină făină
• 1 lingură ulei • 1 lingură unt
• 250 g ciuperci Champignon
• rozmarin

1 Pentru găluște, se opărește spanacul în apă cu sare, apoi se scurge și se toacă; se amestecă împreună cu brânza de vaci, pesmetul, oul, făina, nucșoara și sarea. Se modelează găluște care se pun la fiert într-un vas cu apă clocotită, sărată; se reduce focul și se lasă să fiarbă găluștele până ce urcă la suprafață – cca 3 min. Se scot cu lingura de spumă și se amestecă împreună cu untul.
2 Carnea se sărează, se piperează, se pudrează cu făină și se prăjește în ulei încins, 6 min. Se scoate și se păstrează la cald. Se încinge restul de unt și se călesc ciupercile tăiate felii; se adaugă rozmarin tocat și se prăjesc 2 min. Se stinge cu 50 ml apă și se lasă să se înăbușe sosul 2 min. Se sărează și se piperează. Se repartizează găluștele pe farfurii și se adaugă carnea; se stropește cu sos.
Preparare: 35 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*