Steluțe Ișler cu ciocolată

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingr. pt. 20 bucăți
Aluat
• 180 g făină • 90 g  zahăr pudră • 125 g unt • 100 g nuci măcinate
Umplutură 1
• 150 g  unt • 100 g zahăr pudră • 1 gălbenuș • 100 g nuci măcinate • 2 picături esență de rom
Umplutură 2
• 50 g gem de coacăze
Ornat
• 100 g ciocolată neagră topită
• 25 jumătăți de miez de nucă

Se amestecă făina cu zahăr; se adaugă unt și nuci și se frământă aluatul. Se modelează sub formă de rulou și se înfă­șoară în folie; se dă la frigider cca 2 ore. Se împarte aluatul în mai multe porții și se întinde din fiecare câte o foaie groasă de cca 3 mm. Se decupează forme decorative și se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se încinge cuptorul la 165 ºC și se coc fursecurile 10 min. Se lasă să se răcească și se așază într-o cutie de carton sau metal.
Cu 2 zile înainte de servire, se prepară crema: se bate un­tul spumă cu zahărul; se a­daugă gălbenușurile, nucile și esența și se amestecă bine. Se unge cu gem o treime din cantitatea de fursecuri, a doua treime se unge cu cremă și peste restul se toarnă ciocolată și se ornează cu nuci. Se asam­blea­ză câte trei. Se dau fursecurile la frigider; se servesc reci.
Preparare: 85 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*