Steak în crustă de ceapă

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

6 porții / Preparare: 45 min. La marinat: 1 oră
• 600–800 g cotlet de vițel
• sare, piper
• 100 ml ulei de măsline
• 100 ml vin de Porto
• 3 cepe verzi • 1 ou
• 1 linguriță muștar
• 1 linguriță unt • ciuperci enoki

Se taie cotletele în felii groase de cca 4 cm. Se sărează, se piperează, se ung cu ulei și se dau la frigider cca 1 oră. Se toarnă vinul într-o oală și se lasă să fiarbă la foc mediu, până ce se evaporă pe jumătate. Se separă oul.
Se curăță ceapa verde, se spală și se taie rondele. Se bate gălbenușul cu muștar și se înglobează rondelele de ceapă verde.
Fripturile de vițel se prăjesc la foc iute pe ambele fețe, în ulei încins. Se reduce apoi temperatura și se prăjește carnea la foc moale, cca 3–4 min. La final, se repartizează pe carne compoziția de ceapă verde. Se încinge cuptorul la 150 ºC. Se mai coc fripturile până sunt gata. Se strecoară sosul printr-o sită și se adaugă unt și vin; se încălzesc puțin împreună. Se repartizează fripturile pe farfurii și se toarnă deasupra sosul. Se servesc cu ciuperci.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*