Steak de ton

CRedit foto: Natalia Bratslavsky/2012/shutterstock.com
CRedit foto: Natalia Bratslavsky/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 6 porții
• 250 g fasole verde • sare
• 2 conserve mici boabe de fasole albă • 1 ceapă roșie
• 1 ardei gras roșu • 1 legătură ceapă verde • 2 linguri muștar
• 5 linguri oțet balsamic alb
• piper • 12 linguri ulei
• 6 steakuri de ton (à cca 150 g)

1 Se curăță fasolea verde și se fierbe în apă cu sare cca 5 min. Se trece prin jet de apă rece și se lasă să se scurgă.
2 Se scurg conservele de fasole verde. Se taie ceapa fâșii. Ardeiul gras se taie cuburi. Ceapa verde se taie rondele.
3 Se amestecă muștarul cu oțet, sare și piper; se înglobează 10 linguri ulei. Ingredientele pregătite se așază în această marinată.
4 Tonul se unge cu restul de ulei și se frige pe grătar cca 2 min. pe fiecare parte; abia apoi se sărează și se piperează. Se așază pe farfurii salata de fasole, iar deasupra se așază feliile de pește. Se presară pătrunjel tocat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*