Spumă de pește

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SBIngrediente pt. 4 porții
•5 g gelatină •2 filéuri de păstrăv afumat •400 ml frișcă neîndulcită •piper negru
•2 căpățâni salată verde •2 cepe roșii •4-5 linguri oțet
•7 linguri ulei de germeni de grâu
•1/2 legătură ceapă verde •125 g icre de păstrăv

Gelatina se înmoaie în apă rece. Se curăță filéurile de pește de piele și eventualele oase rămase. se pasează împreună cu 130 ml de frișcă. se piperează și se sărează.
Se dizolvă gelatina la foc moale. Se înglobează în piureul de pește și se dă la frigider.
Se tapetează cu folie transparentă o formă de chec. Se bat 270 ml de frișcă neîndulcită și se înglobează în compoziția de pește. Se așază în formă și se lasă la rece cel puțin 2 ore.
Se curăță salata, se taie bucăți. se toacă ceapa. Se amestecă oțetul cu ulei, sare, piper și zahăr. Se adaugă ceapa tocată. Se așză salata pe farfurii și se stropește cu vinegretă.Se răstoarnă terina și se taie felii. Se așază pe salată și se ornează cu ceapă verde și icre de păstrăv.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*