Spumă de ciocolată aztecă

Credit foto: bonchan/2012/shutterstock.com
Credit foto: bonchan/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 4 porții
• 40 ml espresso tare • 2 linguri lichior de cafea
• ¼ linguriță boia • 1 linguriță cardamom
• 150 g ciocolată amăruie • 3 ouă • 2 linguri zahăr vanilinat
• 180 g zahăr • 1 praf de sare • 100 g fulgi de migdale

1 Într-o crăticioară, se amestecă espresso cu lichior, boia și 1/2 lin­guriță cardamom; se adaugă ciocolata tocată și se topește la bain-marie. Se lasă să se răcorească.
2 Se separă ouăle: gălbenușurile se bat cu zahăr vanilinat și 2 linguri zahăr tos. Se înglobează compoziția de ciocolată, urmată de albușul bătut cu sare. Se repartizează spuma în 4 boluri de desert, se acoperă și se dau la congelator cca 3 ore.
3 Se pregătește zahărul ars și se tapetază o tavă cu hârtie de copt. Se prăjesc fulgii de migdale într-o tigaie, amestecând. Se scot. Se caramelizează zahărul și se lasă să se topească la foc mijlociu, până ce se caramelizează ușor. Se adaugă migdalele și se amestecă rapid, astfel încât să se învelească complet în caramel. Se pudrează cu restul de cardamom, se amestecă și se răstoarnă pe tavă. Se acoperă imediat cu hârtie de copt și se aplatizează cu sucitorul.
4 Se îndepărtează statul exterior de hârtie de copt și se crestează fâșii de zahăr ars groase de 2 cm – nu se taie, nu se desprind. Se lasă să se răcească, apoi se sparg fâșiile, pe crestătură. Cu aceste baghete de zahăr ars se decorează spuma de ciocolată; se adaugă câte o rozetă de frișcă și se servește.

Preparare: 45 min.
Răcire: 3 ore

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*