Spumă de alune de pădure

Credit foto: Lena Ivanova/2012/shutterstock.com
Credit foto: Lena Ivanova/2012/shutterstock.com

 

 

Pentru 4 porții
Se înmoaie în apă rece 4 foi gelatină.
Se încălzesc 250 ml lapte cu 1 plic zahăr vanilat. Se prăjesc într-o tigaie, fără adaos de grăsime, 50 g alune de pădure măcinate, până încep să miroasă plăcut și se pun apoi deoparte. În bain-marie se bat 2 gălbenușuri cu 20 ml rom și 40 g zahăr. Se toarnă laptele cu vanilie și se înglobează amestecându-se încet și continuu. Se adaugă alunele și se continuă amestecarea până ce compoziția începe să se lege; se dizolvă înăuntru gelatina și se scoate vasul din baia de apă fierbinte. Se mută într-un vas cu apă de la gheață și se bate continuu până se răcește compoziția. Se bat separat 200 ml frișcă și 2 albușuri. Când crema începe să se întărească, se înglobează frișca și albușurile bătute și se repartizează compoziția în cupe de desert. Se dau la frigider timp de 60 min. Se ornează cu frișcă și alune.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*