Spirală de ciocolată cu ananas

Credit foto: laperla_777/Fotolia.com
Credit foto: laperla_777/Fotolia.com
Credit foto: laperla_777/Fotolia.com

Ingr. pt. 16 felii
• 3 ouă • 180 g zahăr • 1 plic zahăr vanilinat • 50 g făină
• 50 g amidon • 2 linguri cacao • 1 linguriță praf de copt
• 1 conservă ananas (850 ml) • 15 g gelatină • 500 g mascarpone
• 250 ml smântână • sucul de la 1 lămâie
• 400 ml frișcă • 2-3 linguri fulgi de cocos

Se încinge cuptorul la 220 ºC. Se separă ouăle. Albușul se bate cu 2 linguri de apă caldă, 90 g zahăr tos și zahăr vanilinat. Se înglobează pe rând gălbenușu­rile, apoi făina amestecată în prealabil cu amidon, cacao și praf de copt.
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Se așază înăuntru aluatul, se nivelează, se coace cca 15 min. și se răstoarnă pe un prosop umed. Se desprinde hârtia de pe fund și se lasă să se răcească blatul. Se lasă să se scurgă compotul de ananas și se păstrează sucul. Gelatina se înmoaie în suc. Se amestecă mascarpone cu smântână, suc de lămăie și restul de zahăr. Se dizolvă gelatina la foc slab și se înglobează în ea 3 linguri de cremă de mascarpone. Totul se amestecă apoi în restul de cremă. Se dă la frigider 30 min. Când începe să se întărească, se încorporează înăuntru 200 ml de frișcă bătută și bucățile de ananas din compot.
Crema de ananas se repartizează deasupra blatului, apoi se taie în 4 fâșii longitudinale, de aceeași grosime. În centrul unui platou se așază prima felie de blat cu cremă, rulată strâns, în formă de melc. Se așază următoarea felie în prelungirea celei dintâi, astfel că melcul crește. Se continuă astfel până la epuizarea fâșiilor; tortul se dă la frigider cel puțin 2 ore. Apoi se îmbracă în frișcă și se decorează cu fulgi de cocos și bomboane cu cocos.
Preparare: 35 minute

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*