Spinare de miel cu sos de leurdă și cartofi

Credit foto: Jakob Hausmann
Credit foto: Jakob Hausmann

Maestrul bucătar Jakob Hausmann, patronul restaurantului „Mica Elveție – St. Moritz“ din București ne ajută să ne pregătim pentru Paște cu o rețetă deilicioasă de friptură de miel

www.micaelvetie.ro
jakob.hausmann@micaelvetie.ro

Ingrediente pt. 4 porții
• 4 bucăți spinare de miel (cca 800 g în total)
• 4 căței de usturoi • 4 fire rozmarin • 4 linguri ulei
• 150 ml vin roșu • 200 ml supă de carne • 2 lingurițe amidon
• 1/2 legătură leurdă • 100 g unt • 1 kg cartofi • 50 g roșii uscate conservate în ulei
• 1 lingură rozmarin proaspăt tocat
• 1 lingură pătrunjel proaspăt tocat • sare, piper

1 Se toacă usturoiul şi rozmarinul şi se amestecă cu uleiul. În această marinată se introduce carnea şi se lasă cca 30 min.
2 Se prăjeşte apoi carnea în ulei încins, pe toate părţile, se introduce în cuptorul preîncălzit la 90 ºC şi se lasă la această temperatură 40-60 min., până când temperatura din miezul cărnii a ajuns la cca 55-60 ºC (se măsoară cu un termometru special). Apoi se ţine la cald, la 60 ºC, încă 30 min.
3 Pentru sos, se stinge jusul din tigaie cu vin şi se reduce prin fierbere la jumătate. Se adaugă supa de carne şi se dă în clocot. Se dizolvă amidonul într-o lin-gură de apă rece, se adaugă la sos şi se amestecă încontinuu până se leagă sosul.
4 Se taie mărunt leurda, se adaugă la sos, se ia de pe foc şi se adaugă bucățele de unt. Nu se mai fierbe, se con­di­mentează după gust.
5 Se spală cartofii, se curăţă, se taie felii. Se prăjesc cartofii în unt cca 20 min. la foc mic. Roşiile tăiate fâşii şi verdeaţa tocată se adaugă la cartofi, se mai prăjeşte puţin, apoi
se con­dimentează cu sare.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*