Sparanghel în sos de smântână

Crediit foto: Burda Cehia
Crediit foto: Burda Cehia
Crediit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 600 g cartofi noi • ½ lămâie
• 500 g sparanghel verde sau alb
• 100 g unt • 100 ml lapte
• 1 lingură făină • 100 ml smântână
• 2 triunghiuri brânză topită
• busuioc

Se spală cartofii noi sub jet de apă rece; nu se decojesc. Se taie felii și se fierb în apă cu sare.
Se taie capetele de jos ale tijelor de sparanghel (cca 1/4), iar tijele rămase se decojesc
în treimea de jos. Se pun la fiert în apă cu sare, suc de lămâie și 1/3 din cantitatea de unt; se lasă să fiarbă 7 min.
Se topește restul de unt și se presară făină; se călește, apoi se adaugă lapte și smântână și se fierbe la foc moale, amestecând.
Se adaugă brânza și se lasă să se topească. Se adaugă sare, piper și busuioc tocat.
Sosul se servește cu sparanghel și cartofi.
Preparare: 40 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*