Sparanghel cu sos rapid

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 6 porții
• 500 g sparanghel verde
• 4 ouă fierte tari
• 100 g unt • 1 lămâie
• 4 fire pătrunjel
• sare • piper

Se decupează capetele veș­tede sau tari ale sparanghelului și se decojesc tijele în dreptul treimii inferioare, cu ajutorul instrumentului pentru cartofi, mergând spre vârf. Se pune la fiert o cantitate mare de apă cu sare într-o oală mare și se așază sparanghelul. Se lasă să fiarbă 10 min. și se scurge imediat. Se trece prin jet de apă rece, pentru a păstra frumoasă culoarea verde.
Se decojesc ouăle și se pun deoparte 2 gălbenușuri. Restul se toacă. Se topește untul și se bat cele două gălbenușuri păstrate cu o lingură de suc de lămâie. Se sărează și se piperează după gust.
Sparanghelul fiert se repartizează pe farfurii și se toarnă deasupra sosul. Se presară ouăle tocate și pătrunjel tocat.
Preparare: 20 m

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*