Sparanghel cu cușcuș

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 4 porții
•1 kg sparanghel • sare  •3 lingurițe zahăr
•500 ml supă de legume •250 g cuscus (instant) • 50 g pesmet
•4 linguri ulei de măsline •1 lingură mentă tocată •1 lingură pătrunjel
•suc de lămâie •2 portocale
•2 cl lichior de portocale •2 linguri unt
•piper

Preparare
Se decojește sparanghelul și se taie capetele. Tijele se fierb în apă clocotită cu sare și 1 linguriță zahăr timp de cca 20 min.
Se dă în fiert supa și se adaugă cuscusul; se acoperă și se lasă să se umfle timp de cca 5 min. Se prăjește pesmetul în ulei încins și se ames­tecă împreună cu cus­cusul și verdeața; se po­trivește după gust de sare și suc de lămâie.
Portocalele se spală cu apă fierbinte, se șterg și se taie fâșii subțiri de coajă cu un cuțit ascuțit sau cu un in­strument special. Sucul se stoarce. Restul de zahăr se lasă să se caramelizeze. Se stinge cu suc de portocale și lichior; se adaugă coajă de portocală și se lasă să dea în clocot. Se adaugă unt rece, sare și piper. Se tă­vă­lește sparanghelul prin sos și se servește cu cuscus.
preparare: 25 min.,
fierbere: 20 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*