Spaghetti vongole

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB4 porții / Preparare: 25 min. La foc: 30 min.
• 750 g scoici • 125 ml vin alb
• 1 ceapă • 2 căței de usturoi
• 2 linguri ulei de măsline
• 1 conservă roșii decojite (850 ml)
• 500 g spaghete• sare, piper • zahăr
• 1 lingură pătrunjel tocat
• 1 lingură busuioc tocat

Se spală scoicile cu peria, se trec prin jet de apă rece și se aruncă exemplarele deschise. Se acoperă cu vin și se fierb cca 8 min., până se deschid. Se scot din zeamă cu lingura de spumă și se aruncă exemplarele care nu s-au deschis. Se încinge uleiul și se călesc ceapa și usturoiul tocate; se toarnă zeama în care au fiert scoicile și se adaugă roșiile; se fierb la foc moale cca 20 min.
Între timp, se fierb spaghe­­­tele în apă cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj.
Se pasează sosul de roșii și se condimentează după gust cu sare, piper și zahăr; se adaugă pătrunjel, busuioc și scoicile. Se scurg pastele și se amestecă împreună cu sosul.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*