Spaghetti Napoli cu sos de roșii și vinete

Credit foto: HLPhoto/2012/shutterstock.com
Credit foto: HLPhoto/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 4 porții
• 1 vânătă
• 1 ceapă
• 2 căței de usturoi
• 100 g țelină verde
• 3 linguri ulei de măsline
• 50 ml supă de legume
• 400 g roșii decojite (conservă)
• 500 g spaghetti • sare
• 3 fire busuioc
• 50 g măsline negre fără sâmburi • piper • zahăr

1 Se încinge cuptorul la  220 ºC. Se spală vânăta, se șterge și se înțeapă de jur-împrejur cu furcu–lița; se coace la cuptor 15–20 min. Se toacă usturoiul și ceapa. Țelina se taie fâșii subțiri lungi de cca 6 cm.
2 Se călesc ceapa și usturoiul; se adaugă țelina și se călesc puțin împreună; se stinge cu supă. Se adaugă roșiile și se dă sosul în clocot. Se lasă să fiarbâ la foc moale cca 10 min., amestecând din când în când. Spaghetele se fierb într-o cantitate mare de apă cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj.
3 Se scoate vânăta din cuptor și se lasă să se răcorească; se decojește și se taie pulpa cuburi. Se taie fâșii frunzele de busuioc. Vinetele și măslinele se pun în sosul de roșii; se încălzesc. Se condimentează sosul cu sare, piper și un praf de zahăr. Se scurg pastele și se amestecă împreună cu sosul de roșii. Se așază pe farfurii și se presară busuioc.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*