Spaghetti cu scoici și bacon

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

George Catană, bucătar-șef la restaurantul „Barrio by the Embassy“ din capitală, vă invită să savurați o nouă creație: „Spaghetti cu scoici și bacon“.

Ingrediente pentru 1 porție
• 100 g spaghetti • 200 g scoici • 50 g bacon
• 15 ml ulei de măsline • 30 ml vin alb
• 20 g pătrunjel • 10 g usturoi
• 5 g ghimbir • 2 linguri smântână
• sare, piper

Se curăță și se toacă usturoiul și ghimbirul. Baconul se taie fâșii subțiri. Între timp, se fierbe apă într-un vas mare și se introduc spaghetti.
Se fierb conform indicațiilor de pe ambalaj. Se scot și se scurg.
Într-o tigaie, se încinge ulei de măsline și se călește baconul. Se adaugă usturoiul și ghimbirul. Se introduc scoicile.
Se stinge cu vinul alb și se condimentează cu sare și piper.
Se presară pătrunjelul verde. Se introduc pastele. Se amestecă. Se înglobează smântâna li­chidă. Se montează pe farfurie.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*