Spaghetti con sepie

spaghetti-sepieIngrediente pt. 4 porții
• 1 ardei gras roșu • 2 linguri ulei
de măsline extravirgin • sare
• 3 căței de usturoi • 1 dovlecel
• 1 ardei iute • 1 lingură vin alb
• 80 ml supă de pește
• 150 g sepii mici curățate
• 320 g spaghete proaspete

Se curăță ardeiul, se unge cu ulei și se așază pe tava cuptorului. Se adaugă 2 căței de usturoi și se coc 15-20 min. în cuptorul încins la  220 °C, până ce se rumenește pielea ardeiului. Se scoate și se lasă să se răcească. Apoi se decojește și se curăță de cotoare și semințe. Pulpa se taie fâșii.
Dovlecelul se taie sferturi, pe lung. Se  scoate mijlocul, cu tot cu semințe și se taie pulpa fâșii. Se încinge 1 lingură de ulei și se călesc 1 cățel de usturoi, ardeiul iute și dovlecelul; se sărează. Se toarnă vinul și supa, se adaugă ardeiul copt și se dau în fiert. Se lasă să fiarbă puțin.
Se curăță sepiile și se taie fâșii subțiri. Se încing într-o tigaie 3 linguri de ulei și se prăjesc sepiile cca 30 de secunde. Se fierb spaghetele în apă cu sare, conform indi­cațiilor de pe ambalaj. Se scurg și se amestecă împreună cu legumele și sepiile și se servesc imediat.
Preparare: 40 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*