Spaghete cu ton

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 25 min.
• 2 cepe franțuzești
• 4 linguri ulei de măsline
• 240 g ton în ulei (bucată întreagă)
• 350 g roșii cherry • 2 linguri capere (scurse bine de zeamă)
• 4 linguri măsline negre fără sâmburi, tocate
• 2–3 fire de busuioc • 500 g spaghete
• sare, piper

Se curăță și se toacă ceapa franțuzească. Se încinge uleiul într-o tigaie adâncă și se călește ceapa până ce devine translucidă.
Între timp se scurge bine tonul de ulei și se fărâmi­țează cu 2 furculițe.
Se spală roșiile, se șterg și se taie felii.
În vasul cu ceapă se adaugă tonul, caperele, măslinele și roșiile; se încălzesc puțin împreună.
Într-o oală încăpătoare,  se pune la fiert o cantitate mare de apă cu sare.
Se adaugă spaghetele și se fierb al dente. Se scurg și se păstrează puțină apă de la fiert. Se adaugă în tigaie, cu spaghetele.
Se amestecă ușor și se presară frunze de busuioc. Se sărează, se piperează și se servesc imediat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*