Spaghete cu dovlecei și brânză

Credit foto: ElenaGaak/2012/shutterstock.com
Credit foto: ElenaGaak/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 4 porții
• 500 g dovlecei
• 200 g brânză feta
•2 lămâi
• 1 legătură busuioc
• 2 căței de usturoi
• 500 g spaghete
• sare, piper
• 3 linguri ulei Unisol
1 Se curăță dovleceii și se taie fâșii. Se zdrobește brânza feta. Se toacă usturoiul. O lămâie se spală cu apă fierbinte; se rade coaja și se stoarce sucul. Cealaltă lămâie se taie felii. Se toacă busuiocul.
2 Spaghetele se fierb într-o cantitate mare de apă cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj. Între timp se încinge uleiul într-o tigaie și se călesc dovleceii. Se adaugă usturoiul și se mai călește 2 min. Se adaugă brânza feta și coaja de lămâie.
3 Se scurg pastele și se pune deo­parte puțină apă de la fiert. Se amestecă spaghetele cu
dovlecei și se adaugă eventual puțină apă de la fiert. Se con­dimentează cu sare, piper și suc de lămâie. Se presară busuioc și se ornează cu felii de lămâie.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*