Souvlaki de porc

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 600 g filé de porc
• 2–3 căței de usturoi
• 100 ml ulei de măsline
• cca 50 ml vin roșu sec
• 2 linguri oregano
• sucul de la 2 lămâi
• sare, piper

1 Carnea se taie fâșii late de cca 2 cm. Se toacă usturoiul și oregano. Într-un castron mare se amestecă uleiul de măsline cu vin, oregano, suc de lămâie, usturoi și piper; se așază carnea în această marinată și se dă la frigider cca 2 ore.
2 Se înmoaie țepușele de lemn în apă rece și se înfig bucățile de carne; se sărează de jur-împrejur și se frig pe grătar cca 20 min., întorcându-le pe toate părțile. Se servesc cu pâine și tzatziki.
Preparare: 40 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*