Soté de varză de Bruxelles

Credit foto: Jakob Hausmann
Credit foto: Jakob Hausmann

Maestrul bucătar Jakob Hausmann, patronul restaurantului „Mica Elveție – St. Moritz“ din București ne propune un mod rafinat de a găti varza de Bruxelles,
care este hrânitoare ca atare, preparată de post.
Dacă se gătește însă cu unt în loc de ulei, sotéul este o minunată garnitură pentru fripturile de vânat.

Ingrediente pt. 4 porții
• 500 g varză de Bruxelles proaspătă
• 500 ml supă de legume • 40 g ulei
• 20 g ceapă franțuzească (eșalot)
• 20 g usturoi • nucșoară rasă
• sare, piper

1Se curăță varza și se opărește în apă clocotită cu sare timp de cca 3 min. Se trece printr-un jet de apă rece, pentru a-și păstra culoarea.
2Se toacă ceapa și usturoiul. Se toarnă supa de legume într-o oală potrivită. Se adaugă varza de Bruxelles și se lasă să fiarbă înăbușit până este gata (nu se lasă să devină prea moale). Se lasă să se scurgă varza.
3 Se topește untul într-o tigaie, se înăbușă ceapa și usturoiul, se adaugă varza de Bruxelles și se călesc împreună. Se condimentează după gust, cu sare și piper.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*