Sosuri reci de înmuiat legumele la grătar

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Cremă de ceapă verde
Se bat 150 g smântână cu 50 g maioneză light, 1 linguriță de muștar,  1 praf de zahăr și eventual 1 cățel de usturoi bine pisat. Se adaugă 3 cepe verzi tăiate rondele și un praf de piper proaspăt măcinat; se amestecă și se dă la frigider.

Remoulade cu busuioc
Se amestecă 200 g maioneză light cu 1-2 lingurițe suc de lămâie, 1 praf de zahăr, sare, piper proas­păt; se adaugă 1 lingură frunze de busuioc tocate. Se dă la fri­gi­der înainte de servire. Se po­tri­vește la fripturile de porc și de pasăre, precum și la legume la grătar și cartofi.

Cremă orientală de iaurt
Se amestecă 200 g iaurt natur cu ½ lingură ulei de măsline, 1 cățel de usturoi bine pisat, piper măcinat, sare. Se adaugă apoi 1 legătură mică de ceapa- ciorii, tăiată rondele fine.
Se dă la frigider și se servește cu pește la grătar, carne tocată și miel.

Sos exotic de coriandru
Se amestecă 1 lingură suc de portocale cu 100 g smântână, 100 g iaurt natur, 2 lingurițe curcuma, ½ linguriță ulei de susan și sare. Se adaugă 3 lingurițe coriandru tocat și se dă la frigider. Se servește cu pește, carne albă și miel la grătar.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*