Sos de roșii

Credit foto: Christian-Jung/Fotolia.com
Credit foto: Christian-Jung/Fotolia.com
Credit foto: Christian-Jung/Fotolia.com

Ingrediente pt. 4 porții
• 500 g roșii • 1 ceapă
• 2 căței de usturoi • 2 linguri ulei de măsline
• sare, piper • oțet de vin alb

Se spală roșiile și se crestează pielea cu un cuțit ascuțit. Se introduc în apă clocotită și se opăresc cca 2 min. Apoi se scurg și se trec prin jet de apă rece. Se decojesc cu ajutorul unui cuțit ascuțit.
Roșiile decojite se taie cuburi. Se toacă usturoiul și ceapa. Se încinge uleiul și se călește ceapa. Se adaugă usturoiul și se prăjesc împreună. În final se adaugă ro­șiile și se amestecă. Se lasă să fiarbă la foc mijlociu cca 30 min., amestecând frecvent, ca să nu se ardă. Apoi se pasează, se strecoară și se potrivesc de sare, piper și oțet după gust.
Sosul se poate congela sau se poate pune încă o dată la fiert. Se lasă să fiarbă cca 1 oră, apoi se ia de pe foc și se toarnă în sticle care se închid etanș.  Se păstrează la răcoare.
Preparare:  55 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*