Sorbet de zmeură cu inimioare de pandișpan

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 2 porții
Pentru sorbet
• 160 g zmeură congelată
• 80 g zahăr • 1 linguriță suc
de lămâie • 100 ml șampanie
Pentru inimioare
• 40 g făină • 25 g zahăr pudră • 1 ou • 1 linguriță zahăr
vanilinat • 1 praf de sare

Se lasă să se decongeleze zmeura, se adaugă zahăr și se pasează; se adaugă suc de lă­mâie și șampanie; se amestecă și se toarnă într-un recipient de plastic. Se dă la congelator și se lasă cca 1 oră, apoi se scoate, se amestecă și se dă din nou la frigider. După încă o oră se scoate iar și se amestecă. Se mai repetă o dată procedeul, apoi se lasă să se congeleze bine sorbetul.
Pentru inimioare, se prepară aluatul de pandișpan. Se separă oul și se bate albușul cu un praf de sare. Se adaugă o treime din cantitatea de zahăr și se bate până ce compoziția începe să strălucească. Se freacă gălbenu­șurile cu restul de zahăr; se adau­gă zahărul vanilinat și se amestecă până ce se obține o com­poziție spumoasă. Se adaugă făina și se înglobează, urmată de albușuri. Se așază compoziția într-un șpriț.
Se încinge cuptorul la 175 ºC. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt și se șprițează înăuntru 4 inimioare. Se coc la cuptor 8-11 min. Se lasă să se răcească și apoi se desprinde cu grijă hârtia.
Se scoate sorbetul din congelator – se lasă să se decongeleze 5-8 min., apoi se scot porții care se servesc împreună cu inimioarele.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*