Sorbet de vodcă

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Lestat Monroe pregătește o înghețată de zile mari, super-rafinată și foarte nimerită la finalul unei mese copioase

Ingrediente
• 1 cană apă
• 1 cană zahăr
• 1 cană suc proaspăt de lămâie
• 1 lingură zeamă de lămâie
• 1 sticlă vodcă cu aromă

1 Se fierbe apa împreună cu zahărul într-o cratiță mică. Se ia de pe foc și se lasă la răcit.
2 Siropul rezultat se amestecă cu sucul de lămâie și cu zeama de lămâie și se toarnă într-un castron adânc.
3 Se pune amestecul la frigider, se amestecă sorbetul manual la fiecare jumătate de oră în primele 2 ore, pentru a evita formarea de cristale.
4 Se acoperă cu folie și se lasă la congelat peste noapte.
5 Se servește câte o bilă de persoană, decorând cu 1 felie de lămâie. Alături se oferă și un păhărel de vodcă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*