Sorbet de limette

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 4 porții
• 150 g zahăr  • 300 ml suc de limette • coaja rasă de la
2 limette • 500 ml vin alb sec • 400 ml șampanie

1  Se pun la fiert 150 ml de apă cu zahăr și coajă de limette și se toarnă suc de limette și vin alb. Se lasă să se răcorească lichidul, se strecoară și se toarnă compoziția într-o formă plată, care se dă la congelator 4-5 ore. Din 30 în 30 de minute, se scoate și se amestecă ener­gic cu telul, pentru a nu se forma cristale mari de gheață.
2 Se scot porții din sorbet și se repar­ti­zează în 4 boluri de desert. Se comple­tează cu șampanie și se ornează cu frunze de lămâiță și coajă de limettă.

Acest desert e potrivit pentru o masă copi­oasă, cu multă carne și grăsimi. Pentru o notă mai bogată, serviți alături o cremă de ciocolată: se topesc 150 g cio­co­lată amăruie în
150 ml frișcă lichidă. Se ia de pe foc și se încorporează un praf de sare și 2 linguri de rom.
Se lasă la frigider cel puțin 3 ore, apoi se mai adaugă 100 ml frișcă și se bate cu mixerul.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*