Somon teriyaki

Credit foto: Bochkarev Photography/2012/shutterstock.com
Credit foto: Bochkarev Photography/2012/shutterstock.com

Pentru 4 porții:
Se spală și se șterg 4 filéuri de somon (cca 600 g). Se amestecă 100 ml marinată Teriyaki (se cumpără ca atare de la raioanele de ingrediente sau se prepară din sos de soia amestecat cu miere), se amestecă împreună cu 2 linguri suc de limette și piper. Se lasă somonul să se marineze înăuntru cca 10 min. Se încinge cuptorul la 220 ºC. Se pun la fiert 250 g orez în 500 ml apă cu sare; după ce dă în clocot, se acoperă vasul și se fierbe cca 20 min. Se acoperă somonul și se coace la cuptor cca 15 min. Orezul se amestecă împreună cu 100 g bucățele de ananas, 1 linguriță suc de lămâie, coajă de limettă rasă, 1 linguriță frunzulițe de coriandru și 50 g nuci de Cajou tocate. ­Se servește drept garnitură la somon.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*