Somon pe pat de fenicul

Credit foto: Jakob Hausmann
Credit foto: Jakob Hausmann

Maestrul bucătar Jakob Hausmann, patronul restaurantului „Mica Elveție – St. Moritz“ din București prepară un pește delicios pe pat de fenicul
– de zile mari!
www.micaelvetie.ro

Ingr. pt. 4 porții
• 4 fileuri de somon • sare, piper
• 1 lingură suc de lămâie • 3 linguri unt cu verdeață
• 3 bulbi fenicul • 250 ml vin alb
• 200 ml smântână
• 1 lingură muștar dulce

Peştele se stropeşte cu suc de lămâie. Se curăţă bulbii de fenicul, se păstrează frunzele verzi pentru decor, iar bulbul se taie în rondele subţiri.
Untul se încinge într-o tigaie de teflon şi se prăjeşte somonul, câte 5 minute pe fiecare parte. Se condimentează cu sare şi piper din râşniţă.
Se păstrează la cald. În tigaie, se prăjeşte feniculul cca 4 min., se adaugă vinul alb şi se mai lasă cca 3 min.
Se adaugă smântâna amestecată cu muştar. Se așază pe farfurii şi se pun deasupra bucăţile de somon.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*