Somon pané

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

2 porții / Preparare: 35 min.
• 2 fileuri de somon • 2 lingurițe semințe de coriandru
• 2 linguri semințe de susan asortate • ½ linguriță de sare
• 1 linguriță boia dulce  • 1 lingură ulei
Salată:
• 100 g tăiței de orez • 1 ardei iute
• 2 linguri sos de soia • 1 lingură vin dulce
• 1 linguriță oțet de orez • 1 lingură alge nori (rupte bucăți)
• 1 legătură coriandru proaspăt • sare

Se șterg fileurile de somon. Se amestecă susanul cu boia, coriandru și sare; se tăvălesc fileurile prin acest amestec. Se presează bine și se dau la frigider. Se fierb pastele în apă cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj.
Se lasă să se scurgă și se amestecă împreună cu ardeiul tocat, sos de soia, vin și oțet. Se adaugă algele și coriandrul tocat și se amestecă. Se încinge uleiul și se prăjesc bucățile de pește cca 3-4 min. pe fiecare parte.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*