Somon la tigaie

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

George Catană, bucătar șef la restaurantul „18 Lounge“ din capitală ne seduce cu un preparat ușor, sănătos și potrivit zilelor calde: somon cu sos fin de mango și rozmarin.

Ingrediente pentru 1 porție:
• 200 g somon filé
• 150 g mango
• 30 ml miere
• 100 ml vin alb sec
• 1 limettă
• 50 ml ulei de măsline
• 3 ml sos Worcester
• 1 ramură de rozmarin
• sare • piper

1Se curăță și se taie cubulețe fructul de mango. Se curăță limetta și se taie fâșii din coajă.
2Într-o tigaie se încinge uleiul de măsline și se călesc cubulețele de mango. Se adaugă și feliile de coajă de limettă.
3După 2 min. se stinge cu vinul alb. Se adaugă mierea, sare și piper. Se stoarce zeamă de lime și se toarnă sosul Worcester. Se face o reducție (se fierbe la foc mic până se îngroașă sosul).
4Se prăjește somonul pe ambele părți în ulei de măsline și cu rozmarinul deasupra. Se servește cu sosul de mango.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*