Somon în aluat de foi

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 40 min.
• 500 g file de somon
• sare, piper
• 350 g aluat de foi
• 300 g spanac tânăr
• 1 ou

Somonul se spală cu apă rece, se șterge și se desprinde pielea cu un cuțit ascuțit. Se sărează și se piperează.
Se întinde o foaie de aluat (35 x 25 cm) groasă de 3 mm. Se așază deasupra frunze de spanac proaspăt, se sărează și se piperează.
Se așază pe jumătate din suprafață felii de somon; se ung marginile cu ou bătut, folosind o pensulă.
Se pliază deasupra părții cu somon și se presează marginile, ca să se lipească bine și să nu permită sucului să se scurgă.
Se unge suprafața aluatului cu ou și din eventualele resturi de aluat se decupează fâșii din care se realizeazăun grătar, care se pune deasupra și se unge cu ou.
Se coace totul cca 20 min. în cuptorul încins la 190 °C. Se taie felii și se servește cu salată de roșii.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*