Somon cu sos de ghimbir caramelizat

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Bucătarul-șef George Catană ne propune un somon bine asezonat cu limette și ghimbir, foarte potrivit pentru dezlegarea la pește.
George Catană este bucătar-șef la restaurantul Lounge 18:
www.18lounge.ro

Ingrediente pentru 1 porție:
• 200 g somon
• 65 g orez fiert
• 2 limes (limette)
• 1 bucățică ghimbir
• 20 ml ulei de măsline
• 50 ml vin alb
• 20 ml miere
• 10 g pătrunjel verde
• ciboulette
• 1 polonic de supă

1Se spală limes. Se taie felii subțiri și acestea se călesc împreună cu ghimbirul ras în uleiul fierbinte de măsline.
2Se adaugă în tigaie somonul. Se toarnă mierea pentru a carameliza.
3Se stoarce deasupra o lime și se stinge cu vinul alb și cu supa. Se lasă pe foc amestecând.
4Se pune o altă tigaie pe foc și se toarnă orezul fiert. Se adaugă zeamă de supă și sosul de la pește. Se amestecă.
5Pe o farfurie se așază orezul cu ajutorul unui inel și alături somonul cu sosul lui. Se ornează cu ciboulette și pătrunjel verde.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*