Somon cu risotto și pătrunjel

credit foto: jakob hausmann
credit foto: jakob hausmann

Un fel principal de zile mari preparat de maestrul bucătar Jakob Hausmann, patronul restauran­tului „Mica Elveție – St. Moritz“ din București.
www.micaelvetie.ro
[email protected]

 

 

 

Ingrediente pt. 4 porții
• 4 porții filé de somon
• 1 legătură pătrunjel • 1 cățel usturoi • 1 lămâie • 1 praf boia
• 30 g semințe de pin • 100 ml ulei de măsline • 120 g parmezan • 2 cepe • 200 g risotto
• 100 ml vin alb • 300 ml supă
• sare, piper

1 Se prepară un pesto de pătrunjel: se prăjesc semințele de pin fără adaos de grăsime
și se lasă să se răcească. Se toacă pătrunjelul și usturoiul; se amestecă împreună cu se­min­țele de pin, boia, coajă de lă­mâie rasă și 20 g parmezan ras. Se pasează cu mixerul, adău­gând cca 60 ml ulei de măsline.
2 Se prepară orezul: se toacă ceapa și se călește în ulei;
se adaugă orezul și se călește;
se stinge cu vin și se adaugă treptat supă, amestecând, cca 20 min. Se adaugă sare, piper și parmezan; se amestecă apoi împreună cu pesto de pătrunjel. Dacă mai rămâne pesto, se acoperă cu o peliculă de ulei
și se poate păstra la frigider cca 2 săptămâni.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*