Somon cu piureu aromat

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 4 porții
• 500 g cartofi albi • sare, piper
• 2 filéuri de somon (à cca 220 g)
• 4 fire de rozmarin •  12 felii bacon
• 2 portocale • 2 căței de usturoi
• 5 linguri ulei de măsline
• supă de legume

Preparare
Se decojesc cartofii, se taie jumătăți și se fierb în apă cu sare cca 20 min. Se spală, se șterg și se taie în două filéurile. Se toacă acele de rozmarin. Peștele se condimentează pe ambele fețe cu rozmarin, sare și piper.
Se întind unele lângă altele câte 6 felii de bacon și pe ele se așază câte o bucată de pește; se rulează.
Se curăță feliile de portocale; zeama care rezultă se păstrează. Se încing 4 linguri ulei, se călește usturoiul tocat și se prăjește apoi peștele de jur împrejur la foc mijlociu cca 7 min.
Se zdrobesc cartofii și se adaugă suc de portocale, supă de legume și ulei, sare și piper. Se taie felii rulourile de pește și se așază pe piureu, cu feliile de portocale. Se ornează cu rozmarin.
preparare: 40 min.
la foc: 27 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*