Somon cu leurdă

Creditt foto: Jakob Hausmann
Creditt foto: Jakob Hausmann
Creditt foto: Jakob Hausmann

Jakob Hausmann, maestru internațional bucătar și patronul restaurantelor Mica Elveție ne propune o mâncare prietenoasă pentru zilele de dezlegare la pește!

www.micaelvetie.ro
Ingrediente pt. 4 porții
• 4 cotlete de somon (a 250 g)
• 6 linguri ulei de măsline • 2 dovlecei
• 400 g ciuperci Champignon tăiate sferturi
• 1 legătură leurdă • 200 ml smântână
• 50 ml vin alb sec

1 Se încinge 1/3 din cantitatea de ulei de măsline și se prăjesc bucățile de pește, sărate, piperate și marinate în prealabil în puțin vin, 7 min. la foc mijlociu.
2 Se încinge în altă tigaie altă treime din cantitatea de ulei și se călesc legumele tăiate cuburi și ciupercile; se acoperă și se lasă să se înăbușe timp de cca 5 min.
3 Se încinge și restul de ulei de măsline și se călește leurda, se stinge cu vin și se adaugă smântână, sare și piper.
4 Se așază legumele pe farfurii și se pune deasupra somonul. Se toarnă deasupra sos. Se servește cu o garnitură de orez sălbatic.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*