Somon cu găluște de cartofi

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 5 porții
Găluște
• 1 kg cartofi • 1 ou • 200 g făină
• 2 lingurițe ulei de măsline
• sare, piper
Sos
• 50 g nuci • 2 cățe i de 
usturoi
• 400 g baby spanac •100 ml ulei de măsline • sucul de la 1/2 lămâie 
• 100 g parmezan • 1 linguriță coajă de lămâie rasă • 200 g somon afumat • 250 ml smântână grasă

Se încinge cuptorul la 200 ºC. Se spală cartofii, se șterg, se așază pe o tavă și se coc la cuptor cca 40 min.
Se prepară un pesto de spanac: se pasează nucile cu usturoi și 2/3 din frunzele de spanac; se adaugă ulei și suc de lămâie și se amestecă. Apoi se presară coajă de lămâie și 50 g parmezan ras fin; se omogenizează bine.
Se dă smântâna în clocot; se adaugă pesto și restul 
de spanac și se fierbe până se topește parmezanul; 
se adaugă apoi somonul afumat tăiat bucățele, sare 
și piper.
Cartofii fierbinți se decojesc, se zdrobesc și se stropesc cu ulei; se adaugă ouăle, făina, sare și piper și se frământă aluatul. Se modelează apoi rulouri cu diametrul de 3 cm, care se taie apoi bucățele de 1,5 cm lungime. Se presează fiecare cu dosul furculiței, ca găluștele să absoarbă mai bine sosul.
Se pun la fiert cca 2 l de apă cu sare și se fierb găluștele, în porții succesive, câte 1-2 min. per porție, până urcă la suprafața apei. Se scot apoi cu spumiera și se servesc cu sos de somon și parmazan ras mare.
Preparare: 60 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*