Șnițele cu sos de miere

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SBIngrediente pt. 4 porții
•1 legătură praz •30 g roșii uscate conservate în ulei
•4 șnițele de vițel sau porc (à cca 180 g)
•sare, piper •2 linguri făină
•4 linguri unt •2 lingurițe bulion
•200 ml vin alb •200 ml supă
•12 capere (de la borcan)
•2 lingurițe miere •1 legătură busuioc

Prazul se taie rondele. Se toa­că roșiile. Se bat șnițelele, se săr­ează, se pipe­rează și se tăvă­lesc prin făină. Se prăjesc în unt 5 min. pe fiecare parte. Se scot. Se călesc prazul cu bulionul. Se stinge cu vin alb și supă. Apoi se adaugă roșii, capere și miere; sosul se lasă să fiarbă cca 8 min. Se curăță și se toacă busuiocul. Carnea se așază în sos și se lasă să se pătrundă 2-3 min. Se adaugă busuiocul tocat; se sărează și se piperează. Se ornează cu restul de busuioc.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*