Șnițele cu arahide

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 45 min.
• 800 g cartofi • 4 pulpe de pui dezosate • 150 g arahide nesărate
• 2 ouă • 1 linguriță făină • 800 g fasole verde
• 2 cepe • 2 linguri ulei pentru prăjit
• 1 lingură ulei de măsline • 1 linguriță coajă de lămâie rasă
• sare, piper

Se decojesc cartofii și se taie bețișoare. Într-o oală se pun la fiert cca 2 l de apă cu sare și se adaugă bețișoarele de cartofi. Se fierb cca 8 min. Se trec prin jet de apă rece și se lasă să se scurgă.
Se bate carnea, se sărează și se piperează pe ambele fețe. Se bat ouăle într-un castron, se adaugă făină și un praf de sare și se amestecă. Se macină arahidele și se așază într-o farfurie.
Se tăvălesc bucățile de carne mai întâi prin aluat, apoi prin arahide. Se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se încinge cuptorul la 190 ºC. Se coc 15 -20 min.
Se curăță fasolea și se fierbe în apă clocotită cu sare cca 6 min. Se trece prin jet de apă rece și se lasă să se scurgă. Se amestecă împreună cu ceapa tocată, coaja de lămâie și uleiul de măsline; se sărează și se piperează după gust.
Se încinge uleiul și se prăjesc cartofii. Se servesc șnițelele cu fasole verde și cartofi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*