Șnițel de curcan cu ananas

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 4 porții
•200 g orez cu bob lung (basmati)
•1 conservă rondele de ananas (cca 380 g) •4 șnițele de curcan (a cca 160 g) • praf de curry
•2 linguri ulei •200 ml smântână •150 g cașcaval •4 felii șuncă
•4 cireșe confiate

Preparare
Se fierbe orezul în apă cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj. Se scurge ananasul și se pune deoparte sucul. Se condimentează feliile de carne pe ambele fețe cu sare, piper și praf de curry.
Se încinge cuptorul la 250 ºC. Se prăjește carnea 2 min. pe fiecare parte. Se scoate din tigaie și se așază într-o formă de sufleu
(25 x 30 cm) unsă.
Feliile de ananas se așază în tigaie și se prăjesc; se scot din tigaie. Se adaugă 1 linguriță curry și se prăjește. Se adaugă sucul de ananas și smântâna; sosul se lasă să fiarbă la foc moale 3–4 min.
Se rade cașcavalul. Șnițelele se acoperă cu o felie de șuncă, apoi se așază o felie de ananas și se presară cașcaval. Se piperează și se rumenește la cuptor 8–10 min.
Orezul se amestecă împreună cu sosul de smântână; se potri­vește de sare și piper, după gust. Se ornează cu cireșe și se servește cu orez.
preparare: 25 min.
La cuptor: 8 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*