Smochine în vin roșu

Credit foto: Jakob Hausmann
Credit foto: Jakob Hausmann

Maestrul Jakob Hausmann propune smochine proaspete fierte în vin roșu; un desert numai bun pentru o masă copioasă

Maestrul bucătar Jakob Hausmann este patronul restauran­tului „Mica Elveție – St. Moritz“ din București.
www.micaelvetie.ro
jakob.hausmann@micaelvetie.ro

 

Ingrediente pt. 4 porții
• 1 l vin roșu
• 250 g zahăr
• 1 baton scorțișoară
• 4-5 cuișoare
• 2 lămâi
• 12 smochine
• 1 portocală

1 Se storc lămâile. Se dă în clocot vinul cu zahăr, scorțișoară, cuișoa-re și suc de lămâie. Se lasă la fiert cca 10 min. Se adaugă smochinele și se continuă fierberea 10 min., la foc moale. Se scot smochinele din zeamă și se pun deoparte.
2 Zeama se fierbe până ce-și reduce volumul la o treime; se ia de pe foc și se lasă să se răcească; se dă la frigider. Înainte de servire, smochinele se taie sferturi și se așază pe farfurii cu feliile de portocală.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*