Shaorma de post cu soia texturată

Credit foto: Ildi Papp/20120/shutterstock.com
Credit foto: Ildi Papp/20120/shutterstock.com

Ingrediente pt. 4 porții
• 4 lipii (de cumpărat)
• 2 cepe
•2 linguri ulei de măsline
• 1 lingură bulion
• 1-2 lingurițe sare
• 1/2 linguriță zahăr
• 200 g soia granulată
•1 plic amestec de legume
deshidratate
• 2 linguri pătrunjel tocat
• piper negru măcinat
• nucșoară măcinată
• pudră de curry
• ghimbir măcinat
• 4 linguri maioneză vegetală
• 4 roșii
•1 căpățână salată verde

1 Se pun la fiert granulele de soia în apă. Se adaugă con­ți­nutul plicului cu amestec de legume deshidratate. Se lasă să fiarbă totul timp de cca 10 min., apoi se așază într-o strecurătoare și se lasă să se scurgă. Se păstrează supa în care au fiert.
2 Se curăță și se toacă ceapa. Apoi se călește în ulei de măsline încins, adăugând zahăr și sare. Se adaugă soia texturată și câteva linguri din supa în care a fiert. Se lasă să se înăbușe câteva minute, apoi se ia de pe foc. Se adaugă pătrunjel tocat și mirodenii (după gust) și se lasă să se răcească amestecul.
3 Se curăță și se spală frun­zele de salată. Roșiile se taie felii.
4 Se ung lipiile cu câte o lingură de maioneză vegetală, apoi se aștern cu frunze de sa­lată verde și se umplu cu a­mes­tecul de soia. Se adaugă felii de roșii proaspete și se împachetează cât mai strâns.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*