Semifreddo cu pișcoturi și ciocolată

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 10 porții
• 3 ouă • 2 gălbenușuri
• 1 linguriță extract de vanilie
• 220 g zahăr tos
• 500 ml frișcă
• 100 g ciocolată cu mentă
• 150 g biscuiți cu ciocolată

Se pun într-un vas termorezistent ouăle, gălbenușurile, vanilia și zahărul și se așază la bain-marie. Se bat cu mixerul cca 8 min., până   se obține o cremă groasă, albă.
Se ia vasul de pe plită și se lasă să se răcească crema. Se bate frișca și se înglobează în cremă.
În final se adaugă ciocolata și biscuiții, rupte bucăți și se așază într-o formă de înghețată. Se dă la congelator cca 6 ore.
Preparare: 45 min.
La congelator: 6 ore

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*