Scoici în cochilie nouă

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 3 porții
• 2 linguri ulei
• 9 scoici St. Jacques
• 1 fir rozmarin
• 2 căței de usturoi
• 1 lingură pesmet
• 1 lingură unt
• 300 g frunze de spanac proaspăt
• 8 roșii cherry

Se încinge cuptorul la 180 ºC. Carnea scoicilor St. Jaques se prăjește pe ambele fețe într-o lingură de ulei și se dă apoi la cuptor, unde se mai coace 3 min.
Se încinge restul de ulei într-o tigaie și se adaugă rozmarinul și cățeii de usturoi (cu tot cu coajă). Se scot din tigaie usturoiul și rozmarinul și
se presară în ulei pesmet; se prăjește. Se scoate și se lasă să se scurgă de ulei pe un prosop de hârtie.
Se prăjesc într-o lingură de unt spanacul și roșiile tăiate jumătăți, cca 2 min. Se repartizează pe farfurii, deasupra se așază decorativ scoicile și se presară amestecul de pesmet.
Preparare: 20 min.

Info: Scoicile Saint Jacques (Pectinidae Jacobaeus) au un gust foarte rafinat și se spune despre ele că au un puternic efect afrodiziac. La cumpărare, trebuie să fie ținute în gheață; carnea lor trebuie să fie fermă, albă, fără pete brune și, desigur, să miroasă a mare.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*